11 Kasım 2010 Perşembe

Boston Celtics - Miami Heat: Maç Önü


 Son günlerde Miami'nin kötü oyunundan dolayı koltuğu iyiden iyiye sallanan Eric Speolstra için sınav zamanı...

  Amerikan basını ve Miami seyircisi artık iyiden iyiye Pat Riley'e ve onun dönme ihtimaline odaklanmış durumda. Fakat Riley'nin dönmeye niyeti yok.

  Maça gelirsek; sezonun ilk maçında Garden'da kaybettikleri Boston'a karşı bu kez daha farklı bir mesaj vermesi gereken Miami için bu maçın önemi her açıdan büyük. Wade- James ikilisi sert Boston savunmasına karşı, her zamankinden daha sert, daha kararlı olmak zorunda.  Yine de Boston'a karşı asıl kazanmaları gereken nokta dışarısı değil, içerisi gibi görünüyor. 5 numaradaki sıkıntı ve Bosh'ın yeteri kadar boyalı alanı domine edememesi Miami için önemli bir dezavantaj... Hele hele bu maçta Bosh'ın KG ile eşleşeceğini düşünürsek, maçın Chris Bosh için en az Spoelstra kadar önemli birsınav olacağını söyleyebiliriz.

 İşe biraz Boston cephesinden bakarsak; bu maça Miami'ye oranla daha rahat çıkacaklarını söyleyebiliriz. Ama yine de Miami'yi bir kez daha yenmek onlar için harika olacaktır tabi. Miami'nin dinamik ve agresif dış adam savunmasına karşı Paul Pierce ve Ray Allen'ın isabet oranlarının yüksek olması gerek. 4 numarada KG'nin önemini belirtmiştik zaten... Savunmada da pas yollarını iyi kapatmalı, edeceği dengeli hücumlarla fast breaklere izin vermemeli ve sertlikten taviz vermemeli Boston cephesi.

 Bunların yanında maça benchler açısından bakarsak Boston'ın avantajlı olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Kötü bench performansına rağmen Spoelstra'nın bu konuda bir şey yapmaması ve Chalmers kozunu aklının ucuna bile getirmek istememesi düşündürücü... Eric Speolstra bir an önce bir takım sıkıntıları değiştirmeye başlamassa daha çok başı ağrayacak gibi görünüyor.

 Maç nasıl gelişirse gelişsin, son anlara kadar çekişmeli, keyifli ve sert bir maç geçeceği kesin.. Daha sıkıntılı taraf Miami gibi görünse de bu tip takımlar böyle maçlardan aldıkları galibiyetlerle zor dönemleri geride bırakabiliyorlar. Bakalım bu gece neler olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder