5 Kasım 2010 Cuma

New Orleans'ta Bayram Havası!

 New Orleans Hornets bu gece evinde LeBron James ve Chris Bosh hamlelerinden sonra şampiyonluk parolasıyla sezona iyi bir başlangıç yapan Miami Heat'i yıldız guardı Chris Paul ve pivotu Emeka Okafor'un olağanüstü oyunuyla 96-93 devirdi.

Maçın Hikayesi
  Maça hızlı bir girişi yapan Hornets ilk yarı boyunca bundan önceki 4 maçını kazanmasını sağlayan şeyi yaptı ve topu hücumda hızlı çevirdi. Okafor'un ekstra çabası ve Chris Paul'ün büyüleyici asist performansıyla 8-9 civarı bir farkla ilk yarıyı kapatan Hornets oyun olarak rakibini sahadan silmesine rağmen skoru çift hanelere bile taşıyamamıştı.

 Buna karşılık Miami'de hemen hemen her şey kötü gidiyordu. Hornets'ın disiplinli savunmasına karşı potaya gidemeyen Lebron ve Wade daha çok şut üzerinden oynamak zorunda kaldı ve bu tercihler Miami'nin hücum ritmini bulamamasına sebep oldu. Buna pota altında Joel Anthony'nin Emeka Okafor tarafından süpürülmesi de eklenince oyun anlamında her şey olumsuz görünüyordu Miami cephesinde. Fakat bu kadar olumsuzluğa rağmen hala oyunun içindeydiler ve yıldız oyuncularıyla hücumda bir parça hareketlenmeleri, gaza basmaları onları maçın hakimi yapmaya yetecek gibi görünüyordu.

 Bu açıdan 2 takımın 3. çeyreğe nasıl başlayacakları çok önemliydi. Miami'nin Paul savunmasına bir çare üretmesi gerekiyordu. Paul'ün pas yollarını tıkamak Hornets'ın hücum organizasyonlarını 0'a indirmek demek. Fakat maçın 3. çeyreğinde de Paul'e bir önlem alamadılar ve yıldız guard gerek Okafor ile ikiliyi oyunlarıyla, gerek bireysel sayılarıyla oyunu yine domine etti. Son periyoda 10 sayı civarı farkla önde giren Hornets'ın tek yapması gereken, maçın başından beri hem savunmada, hem hücumda gösterdikleri müthiş direnci devam ettirmekti. Buna karşılık Miami de artık maçı son periyod lehine çevirmek için gereken her şeyi yapmak, savunmada gerçekten bir şeyler başarıp bunu hücuma taşımak zorundaydı.

 Son periyoda Paul'süz başlayan Hornets hücumda tamamen deorganize bir görüntü sergiledi. Green, Belinelli, Jason Smith, Bayless, Okafor beşiyle ilk 5 dakikayı oynayan Hornets'da hücumda bir şeyler yaratmak oldukça güçleşmişti o dakikalarda. Fakat savunmada gösterilen direnç Paul oyuna girerken farkın 6 olmasına yetti.

 Maçın son 4 dakikasını ayrı bir parantezle değerlendirmek lazım. Sonunda Miami maçın başından beri onlardan beklenileni yaptı ve gaza bastı. Paul ve arkadaşları o bölümde birkaç bireysel katkıya rağmen yeterli direnci gösteremedi ve son 58.9 saniyede Miami Heat Lebron'un serbest atışlarıyla öne geçti.  Maçın son 1 dakikası Hornets taraftarı için rüya gibiydi... Chris Paul'ün bir basket faulü ve üzerine ortalığı karıştırdıktan sonra yaptığı bir kritik asisti New Orleans için 6 sayı demekti. Maç sonu Chris Bosh'ın 3'lüğüyle Miami son kurşununu atsa da Hornets çizgide hata yapmadı ve maçı kazandı.

Maçın Adamı: Emeka Okafor
 Bilmiyorum Okafor daha önce böyle bir maç oynamış mıdır... Eğer oynadıysa benim haberim yok. Onu ilk defa bu kadar istekli ve savaşçı gördüğümü söyleyebilirim. Tabi oyununda Chris Paul'ün de katkısı gözardı edilemez kesinlikle, fakat bugün Okafor için kesinlikle bambaşka bir gündü. Her topa elini uzattı, savunmada her pozisyon savaştı, hücumda her an uyanık kaldı ve bana göre bugün bu zorlu maçta Hornets'a galibiyeti getiren isimdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder