11 Kasım 2010 Perşembe

Çanlar Spoelstra İçin Çalıyor: 107-112

   Gecenin maçı America Airlines Center'da oynandı. Miami'nin savunma yapmaya zahmet etmediği maçta Boston Celtics bir kez daha kazandı.

  İlk periyodun ilk dakikasından itibaren oyuna hükmeden ve sahanın her noktasını domine eden Boston net bir şekilde üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. Onların müthiş hücum performansında Miami'nin de payı büyüktü tabi. Maçtan önceki yazımda Miami'nin atletik dış adam savunmasına Boston'ın cevabının sert olması gerektiğini söylemiştim. Özellikle Ray Allen, bu gece üzerinden geçti Miami savunmasının.Rakip potaya 35 sayı bırakan yıldız oyuncu savunmadaki gayretiyle de galibiyetin en büyük mimarı oldu.

  İlk yarıda LeBron James ve özellikle 2. periyodda Chris Bosh'la ayakta kalmaya çalışan Miami, Wade'den destek gelmeyince Boston'ın yüksek hücum performansına cevap veremedi. Yine de yapmaları gereken daha iyi hücum etmek değil, savunmaya yapmaya başlamaktı. Fakat bütün ilk yarı boyunca Boston'a savunmada boyun eğen Miami, devre arasına girerken 61-46 gerideydi. Tek devrede 61 sayı yemek büyük rezillikti... Üstelik kendileri için böylesine kritik bir maçta.


 2. yarıda Miami'nin kazanmak için savunma direncine ve Dwyane Wade'e ihtiyacı var gibi görünüyordu. Fakat 3. çeyrekte, ilk 2 çeyreğin bir kopyası oynandı... Rondo ve Nate Robinson savunmayı yerle bir etti, kolay şutlar bulundu ve Boston atmaya devam etti. Miami'de ise LeBron James'in bireysel performansı dışında pek de olumlu bir şey yoktu sahada. Fakat tüm bu olumsuz etkenlere rağmen fark 3. çeyrek bitiminde sadece 11'di. Son periyodda Miami tempoyu artırmaya çalıştı... 2-2.5 dakikalık bir bölümde de başarılı olduğu söylenebilir, fakat Doc Rivers doğru yerde doğru bir mola alıp takımını uyandırınca, Boston yeniden oyunu kontrol etmeye başladı. LeBron James'in iyi oyunu devam etse de kazanmaya yetmedi ve Boston Miami'yi 112-107 yenerek istediği mesajı American Airlines'ta da verdi.


 Maç boyunca tüm kameralar sahanın dışındaki bir adamın üzerindeydi: Pat Riley. Sıkıntısı yüz ifadesinden belli olan Riley, kendisine uygulanan baskıya daha ne kadar dayanacak bakalım. Miami bir galibiyet serisi yakalarsa bu tartışmalar biraz daha soğuyacaktır mutlaka, fakat takım her tökezlediğinde Spoelstra tartışmaları yeniden alevlenecektir.  Yine de şu an bu konuda bir karar vermek bana da erken gibi geliyor.


Maçın Adamı: Ray Allen

  Fazla söze gerek yok... 3 sayılık atış çizgisinin gerisinden ne bulduysa attı. Bu gece 7/9 isabetle hedefi vuran Allen, Reggie Miller'ın 3 sayı rekoruna da gittikçe yaklaşıyor. Büyük bir sürpriz olmassa Miller'ı geçecek ve Nba tarihinin en iyi 3'lükcüsü ünvanını alacaktır Ray Allen.

1 yorum:

  1. Wade ne biçim oynamış arkadaş ya daha kötü olamazdı heralde

    YanıtlaSil